2010. február 28., vasárnap

hétvégén...



A hétvégém nagyon jó volt sokat pihentem, és Szombat ki is takarítottam és délután aludtam egy keveset, Peti meg apuval elment méhész konferenciára és kiállítás -ra..Ma mag már nem kellet semmit se csinálni így elmentünk sétálni egy kicsit, utána játszottunk kicsit azaz Peti annozot, én meg neki álltam es rendet tettem a szekrényemben,de Peti jött és segitett átlátni a káoszon hogy hamar kész legyek. :$
Már majdnem készen lettünk, de én beadtam az unalmast majd holnap folytatom mindenkinek szép estét és nagyon szép hetet...
Más:
Peti holnap megy elöször az új munkahelyére,reggel 8 ra már ot kell hogy legyen ugy hogy korán kell keljek.

2010. február 26., péntek

nagyon várom a tavasz



Remélem hamar itt lesz a tavasz,már nagyon várom elegem van a hidegből nem rég jöttem fel Bonival a sétából és a tegnapi naphoz képest ma ködös párás az idő és esik is.Péntek van,megint oda se figyeltem és olyan hamar eltelt ez a hét,Peti ma bement a nagyi ügyét intézni annyira megbonyolítanak mindent.
..én most kicsit megyek és rendet teszek és elmosogatok talán mosni is kéne délután ha ugy engedi időm benézek mindenkihez...

2010. február 25., csütörtök

valahogy más ..



Ma igaz elaludtunk de semmiről nem maradtunk le Peti egész delelőt rohangált Pesten is volt én meg igyekeztem túl tenni magamat az éjjeli rosszul létemen,és pihentem de annyira szép idő volt ma hogy neki álltam rendet tenni a virágok között és elő készítettem mindent a egynyári virágok ültetéséhez.
Jó jó még messze van az de legalább elvonta a figyelmemet a kéz remegésektől,Bonca is tudta hogy mai nap valahogy más mint a többi mindig ott volt ahol én és ha mentünk sétálni szépen jött mellettem.
És amikor Peti jött haza leszaladt elé az elsőig..a remegések mostanra úgy tűnik abbamaradtak de ki tudja mit hoz az éjszaka megint.
Szép estét mindenkinek, én most megyek és játszok egy kis Annot után vacsi van ami krumplis tészta lesz és az után begubózok a tv elé és ha minden igaz be is alszom majd !!

Hosszú volt az éjjel :(

Éjjel rosszul voltam, hosszú idő után egy párszor arra ébredtem fel hogy épp hogy le tudom fogni a kezem. Úgy 2 óra lehetett mikor megint arra ébredtem fogtam magam és kimentem a Diazepam-t és beadtam magamnak.Reggel 9 körül arra ébredtem, hogy csörög a telefonom anyu volt és Peti kereste de jó hogy hívót mert, elaludtunk Petinek ma jelenése van az oviba.Én kába vagyok még de ez ilyenkor mindig így van,Bonit már levittem most meg kicsit teszek veszek rendet teszek és utána játszok kicsi.Szép napot mindenkinek, itt nálunk szép idő van.:))

2010. február 24., szerda

Anna -Jázminnak :))


Boldog névnapot JÁZMINNAK!!!


Sokszor puszillak kicsi keresztleányom,majd érkezem hozzád.:))

:))


Boldog névnapot Yasmine!! :))
Sok puszi és a lányodnak is. hihi

Séta Bonival..


Ma reggel 5 kor volt az ébresztő megint,de most sikerült is felébrednem erőt vettem magamon és nem feküdtem vissza lustálkodni. Petit is felébresztettem és utána levittem Boncát sétálni, mentünk egy jó nagy kört össze is futottunk olyan kutyákkal akik elvoltak engedve pedig nem lehet őket vissza hívni.
Nem rég jöttünk fel mentünk is a fürdőszobába azonnal és megmostam a lábát,mert igaz hogy nem eset az eső de tegnap eset ma pedig nagyon a párás minden nyirkos és sáros az épp elég hogy a pici lába nedves legyen.Most reggelizte meg és most játszik, igaz Petit már felébresztettem de még lustálkodik,én meg iszok egy kvt és neki állok elmosogatni és rendet teni tegnap ez eső elenére meg pucoltuk az ablakokat.hihi
Így ma azt már nem kell,több idő marad másra mondjuk végre eltudok látogatni mindenkihez.Szép napot mindenkinek, ki kér egy kis reggelit??

2010. február 23., kedd

Reggel


Egy kis kv-t??
Itt nálunk reggel, nagyon szépen sütött a nap öröm volt lemenni sétálni és Bonca is nagyon élvezte a sétát.
Mondta is Petinek,hogy így egészen máshogy indul el egy napja ha ilyen szép idő van,nekem is egész jó kedvem van,legszívesebben neki állnék takarítani..De mostanra beborult,sajna így az ablak pucolás elmered..:(

2010. február 22., hétfő

Nagyon szép hetet

Nagyon szép hetet mindenkinek tegnap szülinapi ebédre voltam hivatalos anyuékhoz. :))
Vettünk egy nagyon szép virágot anyunak, de mielőtt elindultam volna a buszhoz felhívtam Zolit és felköszöntöttem. :))
Anyu nagyon örült a virágnak, ebéd után a fiuk elmentek kicsit sétálni mi meg anyuval ettünk egy kis csokitortát.
én ittam egy kis pohár Bailay t, pedig nem iszom soha de....:$
Délután mikor haza jöttünk, Annoztam kicsit, és este vacsi után megettük a fincsi csokitortát.Ma meg megint elkezdődött egy újabb hét.

2010. február 21., vasárnap

Zolinak!! :D:



Látod megint eltelt egy év, és te megint ünnepelsz.
Ez a nap más mint a többi mert ma van az a nap mikor megszülettél.
Hát kívánok neked nagyon boldog születésnapot Zoli !!!
A mai nap csakis a te napod nem veheti el senki sem!!
Sok puszi

2010. február 20., szombat

..


Szép estét mindenkinek.
gondoltam hozok nektek egy kis vacsorát. :)
.Jó étvágyat és jó éjt :))

Pörkölt ahogy.....

Hozzávalók:

Pörköltnek való hús
5-6 vörös hagyma
1 lila hagyma
3 gerezd fokhagyma
2 paradicsom és egy paprika fele
1 tubus pörkölt ízesítő
1 tubus csemege arany
Só,pirospaprika,és bors
és még
Major Anna:) petrezselyem, Oregáno
Ízlés szerint,
adagolva
Elkészítése:
A hagymákat összevágom, és egy tálkába félre teszem míg a zsír felolvad addig sem vagyok tétlen, előkészítek mindent magam mellé. Amint a zsír felolvadt, beleszórom óvatosan a hagymát elkeverem és közben a fokhagymát is megtisztítom és már teszem is a hagymához összekeverem . Kicsit később teszek hozzá egy kevés Major Annát és Oregánot, petrezselymet,leveszem a tűzről és hozzáadom a sót és a pirospaprikát a borsot,pörköltkrémet,piros aranyat és összekeverem. Kis vizet adok hozzá és főzőm úgy 20 percig, néha meg keverem.addig a húst meg tisztítom és meg mosom, és felvágom apró kockákra.Ha minden jól megy 20 perc alatt egy jó szaftot kaptunk, és lehet beletelni a húst. Az újra forrástól számítva még 20 percig főzöm vagyis amíg szét nem esik a hús,Apu erre csak azt szokta mondani amíg lenem fő a csontról közben hozzá adom a paradicsomot és a paprikát. készre főzőm és nokedlit készítek hozzá és uborkával tálalom.

Hamarosan itt a .....

Szép szombati napot mindenkinek, itt nagyon fúj a szél akarom mondani tomból reggel amikor lent voltam Boncával ááá csak úgy tépte a fák ágait.Bon se igazán akkart semmit se csinálni csak feljönni azonal,de én nem engedtem neki mentem vele egy pici kört és így csak sikerült a séta . :)Felértünk és kimentünk az erkélyre és örömmel alapítottam meg hamarosan itt a tavasz a szél ellenére jó idő van és süt is a nap. Csak ne lennék beteg, ma már neki is állnék a tavaszi takarításnak.

2010. február 19., péntek

Vodafone-nál

Peti már a buszról felhívott hogy, már úton van haza és ha leszállt meg csörget és akkor menjek le elé.
Le is mentünk Boncával és nem sokra rá Peti is előkerült, feljöttünk és utána mentünk is vásárolni, nem tudom hogy minek hisz van minden itthon mára. :)Na mindegy !!
Mikor már jöttünk haza Peti bement a vodafone- hoz ,és amíg az egyik foglalkozott a problémával a másik eladó msn-n beszélgetett.Láttam mert én kint maradtam a csomagokkal.
Abszolúte jó munkahely!!

Csokoládétorta

Hozzávalók
12 szelethez:

Tészta:
10 dkg puha vaj
10 dkg porcukor
1 csipet só
5 tojás fehérje és a sárgája is
7 dkg őrölt mandula
2 ek kakaópor
8 dkg rétesliszt
1kk sütőpor

Krém
12,5 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
3 tojássárgája
5 dkg étkezési
keményítő
2,5 dl tej
25 dkg tortabevonó
20 dkg puha vaj

Még kell ,hozzá!!
vaj és liszt a forma kikenéséhez
csokoládéreszelék a díszítéséhez :)

Elkészítése:
1. A sütőt 180c-ra előmelegítjük !!
Egy kapcsos tortaformát (24 cm) kivajazunk,liszttel megszórjuk .A tésztához a csokoládét gőz fölött felolvasztjuk,
a vajat,és a porcukrot meg a sót krémesre kikeverjük.
A tojássárgáját és a már felolvasztott csokoládét apránként hozzá adagoljuk.
2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük fel,a mandulát a kakaóport és a lisztet meg a sütőport beleszórjuk.
Habverővel, vajas masszává verjük és a tortaformába töltjük,kb:40 percig sütjük.Rácson 8 óráig hűtjük,vagy egy éjszakán át pihentetjük.
3.A krémhez a porcukrot és a vaníliás cukrot ,tojássárgájával összekeverjük,majd hozzáadjuk a keményítőt és a tejet gőz fölött sűrű krémmé verjük.
Hideg vízfürdőbe át tesszük ,alapos keverés mellett kihűtjük.
4.A tortabevonót gőz fölött felolvasztjuk, majd a vajat habosra verjük a tojáskrémet és a bevonót evőkanalanként hozzáadjuk.
5.A piskóta tésztát 3 egyenlő részre felvágjuk,majd az alsó és a középső részt megkenjük a krémmel, és egymásra helyezzük.A harmadik lapot is rá tesszük és már majdnem kész tortát a maradék krémmel bevonjuk, a csokoládéreszelékkel megszórjuk.

Változat:
A piskótát csak két részre vágjuk fel,az alsó felét rummal meglocsoljuk,és a csokoládékrémmel vékonyan megkenjük.Hosszába felvágott banánokat fektetünk rá,majd krémmel megkenjük.A másik piskóta lapot ráborítjuk a tortát a maradék krémmel bevonjuk,és banán karikákkal díszítjük.
A csokoládés vajkrémmel töltött torta elkészítése sok időt vesz igénybe ,de megéri a tésztát egy nappal előbb süssük meg.
Jó étvágyat!!

Péntek... :)

Nagyon szép napot mindenkinek, reggel mikor felébredtem úgy tűnt hogy megint egy kicsivel jobban vagyok hát kimentem kv-t de és főzni kellett így amíg a kv lejött felmértem hogy mit kell rendbe tenni.Utána felébresztettem Petit és megittuk a kv-t utána levittem Boncát sétálni és most megyek gyorsan rendet teszek, hogy délután már végre tudjak Annozni ....

2010. február 18., csütörtök

eső

Délután elmentünk sétálni, a szokásos útvonalon és egyszer csak azt vettem észre,hogy csepereg az eső és így a séta nem volt olyan hosszú.Felmentünk a boltba és vettünk ezt azt és indultunk is haza, kb:15 percet voltunk távol feljöttünk és leszaladtam Boncával sétálni gyorsan, megígértem neki ha haza jövünk elviszem. :))

Teát??

Ma már úgy érzem kicsit jobban vagyok, vagy mégse még minden olyan szürke és homályos ezek szerint még nem vagyok jól.
De jó hír hogy a héten 10 fok is lehet, ez jó csak hogy én pont a meleg frontra vagyok allergiás akkor remeg a kezem és még a hétvégén volt hogy remegett a kezem.. :(
Mindenkinek szép délutánt kívánok, mi délután megyünk sétálni legalábbis eddig úgy néz ki.Ha nem akkor most már tényleg elkezdek annozni,már kb:ugy egy hete szeretnék újra játszani vele...

2010. február 17., szerda

feb:16


Tegnap felhívtam anyumat és felköszöntöttem a ...Születésnapján de ő és egyből kérdezte mit is mondott a dr nekem, elmondtam mindent Anyu erre azt mondta hát jól megfáztál és hogy gyógyuljak meg hamar..Beszeltünk még úgy 10 akárhány percet,minden feléről..utána kicsit ledőltem .... Délután meg nagyon kipihenve,úgy döntöttem megfürdettem Bonit és levágtam a frufruját és a lábán a szőrt,úgy láttam szükséges utána átültettük az egyik virágot...Ma pedig jön a következő virág és még egy bár ami kinőtte a cserepet...

2010. február 15., hétfő

hurutos gyulladás..

A mai napom kicsit,zsúfolt volt és fárasztó.reggel 5 kor csörgött az óra de mivel éjjel nem aludtan szinte semmit ,így csak lenyomtam és aludtam tovább. Még az volt a szerencse hogy 9 előtt felébredtem és kimentem kvt amikor mentem vissza hogy ébresszem Petit már fent volt és mondtam neki milyen szörnyű egy éjjelem volt. Azt mondta tudja mert mindig fent volt ő is megittuk a kvt és levittem Boncát sétálni, utána bekapcsoltam a gépet és megnéztem az emailokat és a játékot a facebookon és utána rendet tetűnk és utána indultunk is a buszhoz.A mikor oda értünk várni kelet egy kicsit mégpedig azért mert még nem kezdődőt a rendelés.Így hihetetlen de igaz mi voltunk az elsők hihihi
Miután behívtak minket a dr megvizsgált és azt mondta hogy ez bizony: hurutos gyulladás.. és kaptam rá gyógyszert.A hogy kiléptünk a rendelőből 10 percre rá jött is a busz ami bevitt minket Pestre ott is hamar elintéztük amiért mentünk,utána jöttünk is haza már 5 óra volt amikor haza értünk Bon akkora hisztit el vert,mentünk is el azon nyomban sétálni vele persze Peti át is szaladt közben kiváltani a gyógyszereket,amit már el is kezdtem szedni...Mindenkinek szép estét kívánok

2010. február 14., vasárnap

szép estét!!

A jövögetünk is zsúfolt lesz kicsit,és a náthám csak egy kicsit javult így ... Petivel úgy döntöttünk hogy holnap elmegyünk a doktorhoz holnap 12:28 kor indul a buszunk.Utána meg megyünk Pestre ügyet intézni..Nagyon szép estét mindenkinek,és jó éjszakát!!

Valentin nap mindenkinek...:))


Boldog Valentin napot kívánok mindenkinek,
ezzel a kis verssel..

Közeleg a Valentin-nap,
S Te mégis oly távol vagy.
Távolabb, mint bárki más,
Éjszakánként látomás.

Kívánok neked szép napot,
Mikor e sorokat olvasod.
Érjen ma sok öröm téged,
Egy percig gondolj rám kérlek!

Ne felejtsd, hogy melletted vagyok,
Egy apró üzenetet hagyok.
Igazán az szeret,
Ki, ha nem vagy, nélküled nem lehet!

Sok puszi!!

2010. február 13., szombat

Pikánsan Töltött Csirke


Az egész család számára különleges húst
készíthetünk,ha ízletes zöldségtöltelékkel gazdagon.

Hozzávalók:
4 adaghoz!!
1 csirke (kb:1,5 kg)
só,őrölt fehér bors
1szelet fehér kenyér
1-1 piros és zöld paprika
2 szál szárzeller
1 szál rozmaring
néhány szál petrezselyem
1 ek olívaolaj
2 ek konzervkukorica
50 ml húsleves
2 ek olvasztott vaj
(és még kell hozzá
FOGVÁJÓ is)

1:A csirkét kívül-belül alaposan megmossuk avagy megtisztítjuk,
szárazra töröljük. Sóval és borssal izésítjük.
2:A kenyeret kockára vágjuk.
A paprikát megmossuk, és azt is kockákra vágjuk. A zellert meghámozzuk és vékony szeletekre vágjuk.A rozmaringot, és a petrezselymet megmossuk majd a szárukat eltávolítjuk és összevágjuk.
3:A kenyér kockákat forró olajban kissé megpirítjuk, miközben a kenyér pirul a zöldséget is meg pároljuk, majd a kukoricát is hozzá adjuk és a húslevest. fedő nélkül közepes lángon 5 percig pároljuk. Sóval és borssal izésítjük , majd a kenyeret is hozzáadjuk és a fűszereket.
4:A sütőt 200 C-ra bemelegítjük,a kissé kihűlt zöldségkeveréket óvatosan a csirkébe bele töltjük.A nyílást pedig, összetűzzük a fogvájókkal..
5:Megkenjük a csirkét vajjal,a melle részével felfelé a tepsibe tesszük, majd a sütőbe rakjuk.
(gáz 3-4 fokozat és úgy kb: 40 percig sütjük.)
Megfordítjuk, és további 40 percig sütjük a másik oldalát is.Közben ne felejtsük meglocsolni a levével időnként.
Jó étvágyat hozzá, és mindenkinek szép délutánt kívánok!!:))

tilos

Ma 8 kor már fent voltam, nem is csoda hisz nem vagyok jól tegnap este a film alatt is elaludtam Peti úgy keltet fel hogy menjünk aludni..Így hát reggel kipakoltunk a napaliba és itt fekszem és remélem délután tudok aludni is. Szombat ellenére az egyik szomszédnál fúrnak,pedig lent kivan téve,hogy hétvégén tilos a zajongás, még szerencse hogy nem órákig fúrtak és hegesztettek.Szép hétvégét, és sok pihenést mindenkinek:))

2010. február 12., péntek

Jó reggelt


Jó reggelt,egy kv-t?

Kicsit eltűntem, az ok nem volt net a héten voltunk kint Veránál és be festette a hajamat is.. hihi végre!!
Megint szőke lettem...
Annának vittünk egy valentines labdát és lesem akarta tenni, még a fürdés közben sem engedte el... ha kivetem a kezéből,hogy Vera el tudja vetkőztetni már sírásra fordult a kicsi szája és nyújtotta a kezét a labda után..Tegnap óta nem vagyok jól úgy tűnik beteg leszek azaz vagyok,coldrexet vetünk és azzal próbálom kikúrálni magam, ha a hétvégén jelentős javulás nem lesz irány a dr.. A net most megint jó de a gépet újra kellet rakni,de addig átrendeztük a kis szobát így Peti jobban elfér,ja és van egy jó hírem is Petit felvetek az oviba és márciustól ott fog dolgozni...MINDENKINEK SZÉP NAPOT KÍVÁNOK!!
Képeket Annáról délután teszek fel még a telefonomon van.:)

2010. február 8., hétfő

Szép estét mindenkinek, nekem egész jó napom Vera elküldte azokat a képeket amikor itt voltak nálunk és fel is tettem néhányat..
Most főztem egy fincsi teát, gondoltam hozok nektek is ebben a hidegben biztosan jól fog esni ...
Pihenjetek és álmodjatok szépet...

nem tudom

Nagyon szép hetet mindenkinek, ma 8 kor volt az ébresztő Peti indult is Pestre a nagyihoz én meg elpakoltam és felporszívóztam. Hihi
A vállam megint elkezdet fájni, reggel vettem be rá gyógyszert de...még semmit se segített majd talán holnap amikor már több gyógyszert is vettem be rá..Mert egy gyógyszer ugye nem hat úgy igazán??,
Ha haza ér Peti megyünk a boltba,utána meg főzünk valamit hogy mit azt nem tudom. :))

2010. február 7., vasárnap

Diazepam

Tegnap délután fel jöttek Veráék a két fiú elment Pestre,a nagyi néhány holmiját elhozni mi addig babáztunk Anna kicsit meg volt illetődve a Boncától kicsit pityergett is aztán feltalálta magát leszedte a hűtőről a mágneseket és a képeket és ügyesen vissza is tette de ... előbb megmutatta nekünk,Vera bement a kis szobába, hogy megnézze milyen festéket is vettünk a hajamra na azt a hisztit amit levert Anna ahogy elltünk az anyja hát megfogtam a kicsi kezét és mondtam gyere keressük meg....
A kis szobába egy kis mosoly és egyből feltalálta magát, Peti szekrénye nagyon tetszett neki kinyitotta és becsukta és huncutkodód kicsit....utána puszikat dobált a tükörben saját magának.. Később eltörött a mécses és krokodil könnyek folytak le a kicsi arcán... de jogosan lett rászólva hogy azt nem szabad.... ez még egyszer előfordult úgyszintén jogosan, és a sírástól Bon elmenekült amikor Anna kicsit megnyugodott meglepődve nézet hol is van a tutya,mondtam neki elment mert sírtál, meg keresed?
Amikor megtaláltuk, egy kis mosoly volt az arcán de nem ment volna tovább meg álltunk az ajtóban és onnan nézte a Boncát... Utána nem sokkal a fiúk is megérkeztek ,és a kicsi család haza indult mi meg átszaladtunk át Achanba...Este még a nagyitól elhozott dolgokat mostuk és eltettük..Éjfél után megint remegésen volt, gondoltam egy nyugtatott elég így bevetet és néztem tovább a filmet mikor vége lett próbáltam elaludni mikor már majdnem aludtam újabb remegések voltak hát kimentem és előkerestem a Diazepamot na tuti elalszom tőle és a remegéseim is megszűnnek.

2010. február 5., péntek

Séta Boncával..

Tegnap amikor lementünk Boncával sétálni, egy ismerős kutya jött velünk szemben és, Bonnie alig bírt magával morgott persze olyan játékosan mert ismerik egymást... A gazdi mondta engedjem el Bonit had játszanak de...tudom ha elengedem ,nem biztos hogy vissza tudnám hivni és futni hát nem fogok..Így a gazdi és a kutya tovább mentek én meg kicsit mérgesen feljöttem.3éve próbálom megmagyarázni ennek a jó embernek,hogy nem engedem el a kutyámat.Ma meg Peti bement Pestre a nagyihoz, én nem mentem pedig úgy volt na mindegy neki álltam takarítani és készen is lettem mire haza ért.
Nagyon szép estét és jó hétvégét mindenkinek pihenjétek ki magatokat...

2010. február 4., csütörtök

Pihi...


Szép jó reggelt mindenkinek,kb 2 és fél órája ébredtünk fel és ma pihi van egész nap így gondoltam be nézek és hozok fincsi reggelit. :))
Anna-Jázmin remélem finomat reggeliztél ,és nem soká érkezünk hozzád..

2010. február 3., szerda

Elmúlt napok..

Teljesen kész vagyok, és nem csak én Peti is egész héten Pesten szaladgálunk és a nagyi ügyeit intéztük és még nincsen vége,  holnap szállítják át egy másik helyre. Pénteken oda kell hogy menjünk.De milyen jó is lenne ha minden simán intéződne és nem kéne egy nap 5-6 helyre menni a papírok után.A nap végére mikor haza érünk örülünk hogy, pihenhetünk, és másnap minden kezdődik előröl, holnap már,csak a gyógykezelés van Petinek és utána egy nap pihi végre.

2010. február 1., hétfő

Torlódás

Annyi mindent halogattam az elmúlt időkben( kb.10 év) hogy felhalmozódott minden, és némely probléma már akkora lett,  hogy nem lehet ignorálni többet. Persze utólag mindig okos az ember, és én is "okosabb" lettem, de talán erre a tudásra nem lett volna szükségem. Mindegy,  mentem ami menthető.
Pepe voltam.

zsúfolt egy nap

Szép estét mindenkinek!

Ma nagyon zsúfolt volt a napom, elkísértem reggel Petit Budakeszire az oviba és utána mentünk be Pestre Kórházba a nagyihoz , és onnan még felkelte menni a nagymami lakására.A nagyi már közel 1 hónapja kórházban van,így megbeszéltük Petivel hogy még a héten megyünk és kicsit rendbe szedjük a lakást.Haza értünk úgy délután 4 kőrül és neki álltam itthon takarítani és most megy a 3-k mosásom.. Holnap Peti megy megint a kezelésekre és utána ,10re valamilyen orvoshoz konzultációra.
Jó éjt.:))

 
A blogban található összes fotót és bejegyzést bármilyen módon felhasználni a forrás megjelölése nélkül, a szerző engedélye és írásos beleegyezése nélkül TILOS!!!! Megsértése jogi következményeket von maga után.