2010. április 23., péntek

Mandulás almagombóc

Ezek az almagombócok olyan étvágygerjesztőek, hogy az ember egyből kedvet támad elkészíteni. Elég csak egy szempillantást venni a Hozzávalókra, és megállapítottjuk, hogy a konyhába mindez megtalálható.:)
Nos munkára fel!!

Hozzávalók 4 személy részére:
500g alma
50gdarált mandula
1 evőkanál reszelt citromhéja
2 tojássárgája
1 tojás
100g cukor
egy csipet só
50g olvasztott vaj
250g liszt
2 evőkanál zsemlemorzsa
Ezen kívül:
1 csésze zsemlemorzsa
4 evőkanál cukor
egy kis porcukor
Elkészítése:
1. Az almát megmossuk és megszabadítjuk a héjától,majd négybe vágjuk eltávolítjuk a csutkáját és kis kockákra aprítjuk.A többi hozzávalóval tésztát gyúrunk belőle.
2.Hideg vizes kézzel 3 cm átmerőjű gombócokat formálunk a tésztából.egy széles lábasba kb: 6cm vizet forralunk.
3.A gombócokat egyenként a vízbe helyezzük, és puhára főzzük.Szűrővel kiemeljük őket, és egy rácsra rakjuk.
4. zsemlemorzsát és a cukrot megpirítjuk,majd megforgatjuk benne a gombócokat. Porcukort szórunk a tetejére.
Mi illik hozzá?
öntettet készíthetünk hozzá málnalekvárból. A lekvárt almalével, és citrommal simára keverjük el.

Elkészítési idő: 20 perc
párolás 25 perc gyenge tűzőn
A gombócokat zsemlemorzsa nélkül le is fagyaszthatjuk.
Fagyasztva eltartható:
3 hónapig
Jó étvágyat kívánok!!

2 megjegyzés:

Gizi írta...

Ez nagyon finom lehetett, ügyes vagy!! Én is kérek belőle egykét gombóckát. Ma itt is nagyon hideg volt, de legalább nem esett.
Szép hétvégét és jó kirándulást kívánok nektek.
Puszi

Rékamanó írta...

Szia Gizi.
Köszönöm jót kirándultunk, most értünk haza igaz első dolgom az volt, hogy levittem Boncát sétálni. Majd írok a kirándulásról és teszek fel képet is puszi:))

 
A blogban található összes fotót és bejegyzést bármilyen módon felhasználni a forrás megjelölése nélkül, a szerző engedélye és írásos beleegyezése nélkül TILOS!!!! Megsértése jogi következményeket von maga után.