2010. április 13., kedd

Métereskalács

8 Tojássárgáját 50 dkg Cukorral összekeverünk hozzá keverjük a 2dl étolajat és a 2 dl langyos vizet végül 44dkglisztett és pici sütőport adunk hozzá majd a 8 tojás fehérjéből felvert habot hozzá keverjük.Félbe vágjuk és az egyik felébe kakaót teszünk és őzgerincbe ki sütjük.
Krém:1 cs. puncs puding 2dl tejben fel főzni 1 cs.ráma 25 dkg cukorral habosra felverni majd majd a hideg pudingot kevés rum hozzáadásával összekeverjük
Csoki öntettel bevonjuk.
Az én L. nagy mamámtól megörökölt szakács könyvben sok jó receptre bukkantam köztük erre Még ő írta le magának egy kicsi papírra én alig bírtam már ki olvasni. Remélem ti érteni fogjátok, és meg is tudjátok sütni.:))

2 megjegyzés:

Gabcsika-Megahercegnő írta...

igen,ezt mi i nagyon szeretjük ám,csak magamnak inkább nem csinálok,mert édesítővel nem tudom még,és Szabus meg cukros.Tesóm rendszeresen csinál ilyen sütikét.
Szép napot neked Réka!

Rékamanó írta...

Gabcsika, neked meg szép estét kívánok jó éjszakát puszi:))

 
A blogban található összes fotót és bejegyzést bármilyen módon felhasználni a forrás megjelölése nélkül, a szerző engedélye és írásos beleegyezése nélkül TILOS!!!! Megsértése jogi következményeket von maga után.