2010. július 10., szombat

Marhahús hideg tormakrémmel

Elkészítése:
1.
A húsra vizet öntünk,majd fedő alatt felforraljuk, a habot leszedjük,a zöldséget hozzáadjuk.Majd a húst fedő alatt pároljuk!
A sárgarépát megtisztítjuk,majd fél cm-s csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk a héjától és vastag szeletekre vágjuk.
2.
A póréhagymát megtisztítjuk és a közepéig bevágjuk, megmossuk utána összekötözzük.
3.
A zöldséget 25 perccel a tálalás előtt a levesbe tesszük,és puhára főzzük.A zsemlemorzsát és a tejszínt a forró húslevesbe kikeverjük,s néhány percig főzzük míg sűrű nem lesz.
Sóval, Borssal,csípős tormát is tehetünk a hús levébe.
4.
A húst szeletekre vágjuk,a zöldségekkel díszítjük, petrezselyemmel megszórjuk.A hússzeleteket a (levessel felöntve) lefagyasztjuk.

Hozzávalók: 4 személyre!!
800 g marhafelsál
1 csomag zöld-fűszer
( petrezselyem, kakukkfű,lestyán,zellerzöld, póréhagyma,babérlevél,só)
4 sárgarépa
2fej vöröshagyma

1 szál póréhagyma
4 evőkanál apróra vágott petrezselyem.

A tormakrémhez:
50 g zsemlemorzsa
1/8 l húsleves
1/8 l tejszín
ízlés szerint só és fehérbors
1 csipetnyi cukor
reszelt torma

Jó étvágyat!

0 megjegyzés:

 
A blogban található összes fotót és bejegyzést bármilyen módon felhasználni a forrás megjelölése nélkül, a szerző engedélye és írásos beleegyezése nélkül TILOS!!!! Megsértése jogi következményeket von maga után.