2010. november 29., hétfő

Mézes Mikulások

Hozzávalók
(kb:46 darabhoz)
Mézeskalács tésztához:
120g méz
30g cukor (akár barna cukor vagy nádcukorral)
60g lágy vaj vagy margarin
2 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
fél kávéskanál őrölt fahéj
1 csípet őrölt szegfűszeg
1 tojás (közepes méretű)
280g búzaliszt
2 kávéskanál Dr.Oetker Sütőpor
Ezenkívül:
1 tojás (közepes méretű)
2 evőkanál tej
Díszítéshez:
150g marcipánmassza
Dr. Oetker Dekor Toll
és
Dr. Oetker Dekor Gyöngy selyem


Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük KB:180c,majd a tepsit kibéleljük sütőpapírral ezután a mézet és a cukrot meg a vajjal egy főzőedényben megolvasztjuk.
A lisztet egy keverőedényben át szitáljuk,a mézes masszát a többi hozzávalóval együtt hozzáadjuk, és egy konyhai robot géppel( dagasztó spirállal) jól összedolgozzuk.A tésztát enyhén lisztezett munkalapon kb: 5 mm vastag lappá nyújtjuk és a formákat egy csillag forma segítségével kiszaggatjuk belőle.
A formákat az erre előkészített tepsibe helyezzük,majd a tojást a tejjel felverjük és megkenjük vele a csillagok tetejét.
Végül a tepsit a sütő alsó harmadában toljuk,és a sütiket megsütjük.
A megsült csillagokat egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni,addig a marcipánmasszát kb. 2 mm vékonyra kinyújtjuk.
Majd kis háromszögeket vágunk ki belőle, és a csillagok egyik csúcsára illesztjük a Dekor Tollakkal megrajzoljuk a Mikulás szemét,szakállát, és a kézét. Díszítjük a mikulás sapkáját,megrajzoljuk az orrát, a gombokat és a kézelőt.
A gombok helyére azonnal,még a máz magszilárdulása előtt Dekor gyöngyöket teszünk,majd hagyjuk hogy a máz megszilárduljon.
Jó sütést,és Jó étvágyat kívánok!!


0 megjegyzés:

 
A blogban található összes fotót és bejegyzést bármilyen módon felhasználni a forrás megjelölése nélkül, a szerző engedélye és írásos beleegyezése nélkül TILOS!!!! Megsértése jogi következményeket von maga után.