2010. december 2., csütörtök

Mézeskalács

"Ahogy a Szabadtéri Néprajzi Múzeumban készítjük Szentendrén!!"

1 kg finom liszthez hozzákeverünk 1/2 csomag szódabikarbónát, ízlés szerint fűszereket(az lehet őrölt fahéj, őrölt szegfűszeg, reszelt citromhéj, ánizs,gyömbér,stb).
A lisztet közepes 1 db 25 dkg-os margarint helyezünk,35-40 dkg mézet 25 dkg cukorral fölforralunk,majd a lisztbe helyezett margarint öntjük.Ha a margarin kissé megolvad 2 tojás sárgáját adunk hozzá.Melegen összegyúrjuk, 5mm-re nyújtjuk,majd szaggatjuk, és sütés előtt tojással megkenjük.




Közepes lángon: úgy 5 perc alatt,szép világos barnára sütjük.

Ha kihűlt,díszíthetjük is 1 tojás felvert habjához keverés közben hozzáadott 15 dkg porcukorból,illetve cukorlisztből készült habbal,amely a mézes tetején kb:25-30 perc alatt megszárad.
Rögtön puha,és sokáig eláll!
UI:
Lehet egy kicsivel több margarint adni,hozzá és kicsivel kevesebb mézet tenni bele.A fűszerekből pedig egy kicsit több fahéjat.
Jó étvágyat hozzá!

Receptet ma hozta, Peti az óvodából.

4 megjegyzés:

Ami írta...

WOW WOW WOW! :)
CSak ennyit szerettem volna :)

Rékamanó írta...

Hehe:))
puszi neked..

Garffyka írta...

Szépek! Nagyon szeretem a mézes kekszet/kalácsot/puszedlit, ilyenkor van igazán az én időm :)

Rékamanó írta...

Szia Garffyka!:)
Neked van igazad,hisz amiket felsoroltál mind-mind finom.Szép napot neked,remélem jól vagy? puszi

 
A blogban található összes fotót és bejegyzést bármilyen módon felhasználni a forrás megjelölése nélkül, a szerző engedélye és írásos beleegyezése nélkül TILOS!!!! Megsértése jogi következményeket von maga után.