2011. január 21., péntek

csirke pöri:))

Délután mikor Peti haza ért az oviból elmentünk a boltba, és bevásároltunk a hétvégére.

Mikor hazaértünk neki is álltam a főzésnek, először gyorsan össze vágtam a 4 hagymát majd egy kevés olajon elkezdtem aranybarnára pirítani. Addig a húst megszabadítottam a bőrétől és bepácoltam, mikor ezzel kész lettem már a hagyma is jó volt így levettem a tűzről majd sóztam, tettem rá: pirospaprikát (házi készítésű),bors,szurokfű,majoránna, és még egy kevés fehér bors. összekevertem és felöntöttem egy kevés vízzel majd vissza tettem a tűzre és úgy 20-25 percig hagytam hagy forrjon és amikor már a hagyma jól elfőtt bele tettem az előre bepácolt húst és készre főztem, akarom mondani amíg a hús szét nem eset.:)) És hát közben mikor már a hús félig puha volt meg csináltam hozzá a tarhonyát is: egy kicsi olajban megpirítottam majd felöntöttem bő vízzel és 20 percig főztem néha megkevergettem és végül leszűrtem, egy időbe vele el is lehetett zárni a pörit is.
Nem rég lettem készen vele!!
Nagyon szép estét jó pihenést és szép jó éjszakát kívánok mindenkinek.

4 megjegyzés:

Gizi írta...

Nagyon finomat főztél, szeretem a csirke pörit.:)

Hogy vagy drága Réka? Olvastam hogy beteg lettél, jobbulást kívánok. Vigyázz magadra, jól öltözzél fel ha kimész, mert megint jön a hideg idő.
Szép és pihenős hétvégét kívánok!!Puszi

Rékamanó írta...

Köszönöm Gizi:))

Hát ugy néz ki felfáztam nem is kicsit:(( Nem mozdulok az ágyból csak ha nagyon muszáj.
mindenem fáj. Neked is szép hétvégét és pihenj sokat puszi.

Gabriella írta...

Ezt nagyon gusztusosan irtad le! Szep hetveget neked is!!!

Rékamanó írta...

:$
Köszönöm Gabriella!

 
A blogban található összes fotót és bejegyzést bármilyen módon felhasználni a forrás megjelölése nélkül, a szerző engedélye és írásos beleegyezése nélkül TILOS!!!! Megsértése jogi következményeket von maga után.