2011. január 4., kedd

Epilepszia

Hát jó! karácsonykor mikor voltunk az egyik bevásárló körutunkon hogy is mondjam egyik pillanatban még semmi baj nem volt a másikban azonban összeakartam esni:( Próbáltam nem rosszul lenni az Auchan közepén, így igyekeztem nem rá figyelni de ahogy csak lehetett mentünk is kifelé onnan.Ilyenkor mindig eszembe jut egy történet amikor egy roham éjjel volt és szájzáram volt:((

Elég riasztó felkelni arra,hogy az életedért küzdesz!!
Az én esetemben:
Mikor arra ébredsz, hogy remeg a kezed és már nem tudod magad kontrollálni. így az epilepsziás görcs eluralkodik rajtad. Kezem ,lábam elnehezül majd merev lesz és elvágódsz, és ez esetben úgy estem,hogy a fejem lent volt az ágyról . Majd eszeveszettül ordítok ahogy kifér a torkodon de azt sem tudod irányítani már az én szerencsém ebben az esetben és még néhány ehhez hasonlóban az volt ,hogy az ordításomra fel ébredt mindenki reflex szerűen rohantak át hozzám de addigra én már elvesztettem az eszméletem . Gm ez úgy 15-20 perc ,Pm 2-5 perc eszméletvesztéssel jár. Nekem az előbbi van, És mikor magamhoz tértem mindenki ott van körülötted az egész családom és a könnyeik potyogtak. és csak azt kérdeztem mi történt?
Mivel az a néhány perc kieset így nem tudod meg soha,hogy az alatt mi is történt körülötted. Nekem elmondták, hogy szájzáram volt úgy feszítette szét apu..és mivel az ágyról lent volt a fejem adja magát hogy kis híján meg fulladtam.
Úgy 1998 nyarán történt.

6 megjegyzés:

kriszTINA írta...

húú,ez nagyon durva!

Ami írta...

Drága Ré!
Ezt még olvasni is megrázó volt, nem hogy átélni!
Le a kalappal előtted! És csak azt tudom kívánni, hogy ne forduljon elő soha többé már...
ölellek!

Rékamanó írta...

KriszTina!
Igen az!!

Rékamanó írta...

Ami!
Köszi aranyos vagy:) komoly rohamom azóta nem volt csak kicsik. de ..
Epilepsziával együtt élni rettenetesen nehéz hisz még egy fejfájástól is kialakulhat.
puszi

Gizi írta...

Drága Réka!
Nagyon rossz volt olvasni a soraidat, hát még átélni, milyen szörnyű lehetett. A szomszédunkban volt egy kislány ő is epilepsziás, és többször láttam roham közben. SZÖRNYŰ és nehezen tudtam magamat túltenni rajta. Vigyázz nagyon magadra.puszi

Rékamanó írta...

Szia Gizi!
Úgy éreztem ezt most le kell hogy, írjam..
Sajnos manapság az epilepszia népbetegség lett.
puszillak

 
A blogban található összes fotót és bejegyzést bármilyen módon felhasználni a forrás megjelölése nélkül, a szerző engedélye és írásos beleegyezése nélkül TILOS!!!! Megsértése jogi következményeket von maga után.