2009. november 13., péntek

Cukros perec

Hozzávalók...
18 Darabhoz!
10dkg vaj vagy
margarin
2dl tej
1/2 cs.(2,5dkg)friss
élesztő
5dkg porcukor
egycsipetnyi só
1/2kk szódabikarbóna
kb.70dkg finomliszt

Máz...
1 tojás

Díszítés...
kb.5dkgporcukor


Elkészítése.....
1. A vajat vagy a margarint felolvasztjuk,
majd a tejet beleöntjük.Testhőmérsékletűre (37c) melegítjük.
2.Az élesztőt egy tálba morzsoljuk,a tej egy részét
hozzáöntjük,és összekeverjük.A maradék tejet
beleöntjük.
3.Hozzákeverjük a cukrot,a sót, a szódabikarbónát
és a liszt nagy részét.Egy kevés lisztet a gyúráshoz
meghagyunk .A tésztát kézzel vagy robot géppel
addig dolgozzuk,amíg sima nem lesz.
4.Cipót formázva belőle, tiszta konyharuhával
letakarjuk, és száraz meleg helyen kb.30 percig kelni hagyjuk.
5.A tésztát lisztes felületre
tesszük, majd 18 darabba vágjuk.
6.A tésztadarabokból
egyforma,kb.40 cm
hosszú,vékony rudakat
sodrunk,ezeket perec alakba formáljuk.
7.A pereceket sütőpapírral bélelt tepsibe
fektetjük .
Lefedjük,és még kb.30 percig kelni hagyjuk
A sütőt 200c -ra előmelegítjük.
8. A pereceket középső rácson 15-20 percig
sütjük,majd még az olvasztott vajjal vagy a
margarinnal megkenjük.
Végül porcukorba forgatjuk.


"Kerek" forma.....
Ha sietünk,vagy csak némi változatosságra vágyunk, a
tésztát perec forma helyett zsemle alakúra is formálhatjuk,
sőt,akár
gyűrű formára is hajlíthatjuk. A sütés a máz készítés és
a díszítés ilyenkor is az eredeti receptnek
megfelelően történik.

Hamarosan lesz kép is.......!

4 megjegyzés:

Cicurka írta...

Nagyon ínycsiklandozó! Várom a képet! Szép hétvégét!:*)

Yasmine írta...

Nagyon örülök a receptnek, én is kíváncsi vagyok a fotókra! Puszi :))

írta...

Szia Bea!
Neked is jó hétvégét, és köszönöm igyekszem a képel. :)
puszi

írta...

Szia Yasmine!
Köszönöm, és nem sokára hozom a képet is. puszi

 
A blogban található összes fotót és bejegyzést bármilyen módon felhasználni a forrás megjelölése nélkül, a szerző engedélye és írásos beleegyezése nélkül TILOS!!!! Megsértése jogi következményeket von maga után.