2010. március 19., péntek

Kicsit másképp...


Szép Pénteki napot mindenkinek, nekem egész jól indult a napom időben felébredtünk de Peti majdnem lekéste a buszt. Miután elindult, gyorsan én is mentem le Boncával sétálni persze Ő azt hitte a Peti lent fog várni minket de volt elkeseredés de csak épp hogy mert mentünk is tovább most csak kicsi kört mentünk reggeli órákban még hideg van.Felértünk és már neki is álltam előkészíteni a pörkölt alapanyagokat egy helyre hogy azzal már ne keljen később mérgelődnöm, és közben Boncának is készíttetem reggelit mert már fen hangon követelte.Megittam a kv.m amit ott hagytam az asztalon magányosan és neki is álltam meg pucolni a hagymákat és a husit közben elküldtem fürdeni:) hihi
Ezt a pörkölt kicsit más képen készítettem mint a másikat, de ugyan olyan finom azaz azt hiszem még nem kóstoltam meg. :$
5 hagyma
3 vörös és 2 lila
só, bors, piros paprika ami házi
Majoranna
és egy csipet Oregon
pörkölt ízesítő, és piros arany
olaj
A hagymát miután megszabadítottam a héjától összevágtam, de csak durván és kicsi olajat tetem a tűzre és miután láthatóan jó forró volt beletettem az összeset és mentem a husit is megtisztíttatni minden féle nem oda illő fúj dologtól, miután készen lettem tettem rá sót és pici borsot és állni hagytam mindössze 20 percig amíg a hagyma el nem főtte magát akkor beletettem mindent amit itt felsoroltam, és hagytam még kicsit hogy össze érjenek az ízek addig betettem egy mosást és elpakoltam. Miután láttam hogy szépen besűrűsödött a hagyma bele tettem a husit is és mondtam is innentől számítva 1 és fél óra...... és kész is lett 10-re.:))Jól szét is főt a húsi..

Utána meg lementem Boncával sétálni,és hátra is mentünk a parkba annyira csoda szépen süt a nap, és meg is lepődtem mert senki sem volt lent,ami nekem jó így nagyon sokáig voltunk ott.Amikor feljöttünk mondtam Boncának hogy, mindjárt megyünk ki az erkélyre és rendet teszünk, közben most hívott Peti és mondta hogy megvette a pörihez a köretet is.Ahogy azzal készen leszek, csinálok képet róla..és beszúrom ide.
Most meg irány az erkély, mindenkinek szép hétvégét. :)))

0 megjegyzés:

 
A blogban található összes fotót és bejegyzést bármilyen módon felhasználni a forrás megjelölése nélkül, a szerző engedélye és írásos beleegyezése nélkül TILOS!!!! Megsértése jogi következményeket von maga után.