2010. szeptember 28., kedd

Hétvezértokány ( tokány á la hongroise )

Hozzávalók:
Marhaapóhús 0,50 kg , lecsó 0,20 kg ,Pörköltalap
Borjúaprólék 0,40 kg , Tejfel 0,40 kg ,Tejfeles habarás
Sertésaprólék 0,50 kg, liszt 0,05 kg, páros rizs
Füstölt szalonna 0,15 kg ,Párolt rizs-köret 10 adag, galuska
Zsír 0,15 kg, vagy...

fűszerpaprika 0,02 kg ,Galuska-köret 10 adag, só 0,04 kg

Elkészítése:
A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk majd lábasban kiolvasztjuk.Hozzáadjuk a finomra vágott hagymát,amit aranysárgára pirítottunk. Lehúzzuk a tűzhelyről,hozzáadjuk a fűszerpaprikát, amivel gyorsan elkeverjük.Kevés vízzel felöntjük és zsírjára pirítjuk.A háromféle húst 1 cm-es egyenletes kockákra daraboljuk.A pörköltalpba beletesszük a marhahúst,amelyben félig puhára pároljuk.Arra ügyeljünk, hogy a párolást szakaszosan mindig pirítással fejezzük be, majd újból felöntjük kevés csontlével vagy vízzel. A félig puhára párolt marhahúshoz hozzáadjuk a sertéshúst,majd kis idő múlva a borjúhúst. Az együtt párolódó húsokat sóval izésítjük, hozzáadjuk a kockára vágott lecsót.Az egészet készre pároljuk,majd tejfeles habarással sűrítjük. Lassan készre forraljuk.Szükség szerint sóval utánaízesítjük.
Fedővel lefedve tartjuk melegen tálalásig.
A hétvezértokányt forrón előmelegített tálra tálaljuk.Tetejét megöntözzük tejfellel, paprikaszínnel.külön párolt rizst vagy galuskát adunk hozzá.

0 megjegyzés:

 
A blogban található összes fotót és bejegyzést bármilyen módon felhasználni a forrás megjelölése nélkül, a szerző engedélye és írásos beleegyezése nélkül TILOS!!!! Megsértése jogi következményeket von maga után.