Hozzávalók:30 darabhoz
15dkg ementáli vagy edámi sajt
15dkg sonka
2,5 dl víz
5dkg vaj vagy margarin
25dkg liszt
4 tojás
Elkészítése:
Először is a sütőt előmelegítjük úgy 200 C-ra majd lereszeljük a sajtot,és kockára vágjuk a sonkát.
A vajat vagyis a margarint,egy serpenyőben vízben felolvasztjuk,és felforraljuk.A serpenyőt a tűzről levesszük, lisztet habverővel belekeverjük.A tűzre visszatéve a tésztát erőteljesen verjük míg az edény falától el nem válik.
A serpenyőt ismét levesszük a tűzről,és a tojásokat egyenként beledolgozzuk.
A sajtot és a sonkát is hozzáadjuk,majd alaposan kikeverjük.Kanállal vagy nyomó-zsákkal kb:30 kis gombócot tudunk rakni belőle egy sütőpapírra.
(tepsibe)
A sütő középső rácson 20-30 percig sütjük,amíg könnyű és aranybarna nem lesz.
Melegen tálaljuk.
Ajánlom mindenki figyelmébe ezt az oldalt!
2010. szeptember 16., csütörtök
Sajtos puffancs
Bejegyezte: Rékamanó dátum: 17:06:00
Címkék: Sajtos puffancs
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése