2010. szeptember 16., csütörtök

Sajtos puffancs

Hozzávalók:30 darabhoz
15dkg ementáli vagy edámi sajt
15dkg sonka
2,5 dl víz
5dkg vaj vagy margarin
25dkg liszt
4 tojás

Elkészítése:
Először is a sütőt előmelegítjük úgy 200 C-ra majd lereszeljük a sajtot,és kockára vágjuk a sonkát.
A vajat vagyis a margarint,egy serpenyőben vízben felolvasztjuk,és felforraljuk.A serpenyőt a tűzről levesszük, lisztet habverővel belekeverjük.A tűzre visszatéve a tésztát erőteljesen verjük míg az edény falától el nem válik.
A serpenyőt ismét levesszük a tűzről,és a tojásokat egyenként beledolgozzuk.
A sajtot és a sonkát is hozzáadjuk,majd alaposan kikeverjük.Kanállal vagy nyomó-zsákkal kb:30 kis gombócot tudunk rakni belőle egy sütőpapírra.
(tepsibe)
A sütő középső rácson 20-30 percig sütjük,amíg könnyű és aranybarna nem lesz.
Melegen tálaljuk.

0 megjegyzés:

 
A blogban található összes fotót és bejegyzést bármilyen módon felhasználni a forrás megjelölése nélkül, a szerző engedélye és írásos beleegyezése nélkül TILOS!!!! Megsértése jogi következményeket von maga után.