Hozzávalók:
- 50 dkg tehéntúró
- 4 tojás
- 15 dkg porcukor
- 2 evőkanál zselatin
- Kis citromlé
- 1 citrom reszelt héja
- 10 dkg mazsola
- Kis meggybefőtt
- 2 dl tejszín
Elkészítése:
A tojások sárgáit a cukorral és 2 evőkanál vízzel elkeverjük, és gőz főlőtt addig tartjuk kevergetve, míg át nem melegszik.
Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a zselatint, belekeverjük az áttört túróba, a citromlevet és – héjét.
Hozzátesszük a kicsit, felfőzött mazsolát, s végül a tojások felvert habját.
Simára keverjük, majd formába öntjük / kuglófsütő /, és legalább fél napra hűtőszekrénybe tesszük.
Tálalás előtt pár másodpercre meleg vízbe állítjuk, és kiborítjuk.
Tejszínhabbal és meggyszemekkel díszítjükAz én drága nagyim egyik receptes könyvéből írtam ki még ezt a receptet.:))
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése