2010. június 10., csütörtök

Túrótorta

Hozzávalók:

  • 50 dkg tehéntúró
  • 4 tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 2 evőkanál zselatin
  • Kis citromlé
  • 1 citrom reszelt héja
  • 10 dkg mazsola
  • Kis meggybefőtt
  • 2 dl tejszín

Elkészítése:

A tojások sárgáit a cukorral és 2 evőkanál vízzel elkeverjük, és gőz főlőtt addig tartjuk kevergetve, míg át nem melegszik.

Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a zselatint, belekeverjük az áttört túróba, a citromlevet és – héjét.

Hozzátesszük a kicsit, felfőzött mazsolát, s végül a tojások felvert habját.

Simára keverjük, majd formába öntjük / kuglófsütő /, és legalább fél napra hűtőszekrénybe tesszük.

Tálalás előtt pár másodpercre meleg vízbe állítjuk, és kiborítjuk.

Tejszínhabbal és meggyszemekkel díszítjük

Az én drága nagyim egyik receptes könyvéből írtam ki még ezt a receptet.:))

0 megjegyzés:

 
A blogban található összes fotót és bejegyzést bármilyen módon felhasználni a forrás megjelölése nélkül, a szerző engedélye és írásos beleegyezése nélkül TILOS!!!! Megsértése jogi következményeket von maga után.