2010. július 27., kedd

Cseresznyés túrótorta

Hozzávalók 12 személyre!!
500 g cseresznye
750 g sovány tehéntúró
1/8 l tej
1 csomag pudingpor
vanília
1 evőkanál finomra reszelt
citromhéj
3 evőkanál citromlé
2 tojás
1 evőkanál vaj
50 g mazsola
kevés liszt
125 g cukor

Elkészítése:
1.
Megmossuk a cseresznyét megszárítjuk és kimagozzuk.A túrót,tejet,pudingport,vaníliás cukrot,citromhéját,citromlevét és a két tojássárgáját egy tálba tesszük, és simára (krémé verjük).
2.
Egy 24 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk,majd összekeverjük a mazsolát és a lisztet.A tojásfehérjét habbá verjük,cukrot adunk hozzá, és tovább verjük,amíg a hab egészen kemény nem lesz.
3.
A mazsolát és a tojásfehérjét a túrókrémbe keverjük, majd beleöntjük a tortaformába és elsimítjuk. Cseresznyét teszünk a tetejére.
4.
A tortát az előmelegített sütőben megsütjük,és miután már kész van a formában hagyjuk kihűlni.

Mi illik hozzá??
Tejszínhab a díszítéshez,esetleg egy kis narancslikőr.

0 megjegyzés:

 
A blogban található összes fotót és bejegyzést bármilyen módon felhasználni a forrás megjelölése nélkül, a szerző engedélye és írásos beleegyezése nélkül TILOS!!!! Megsértése jogi következményeket von maga után.