Elkészítése:
1.
A húsra vizet öntünk,majd fedő alatt felforraljuk, a habot leszedjük,a zöldséget hozzáadjuk.Majd a húst fedő alatt pároljuk!
A sárgarépát megtisztítjuk,majd fél cm-s csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk a héjától és vastag szeletekre vágjuk.
2.
A póréhagymát megtisztítjuk és a közepéig bevágjuk, megmossuk utána összekötözzük.
3.
A zöldséget 25 perccel a tálalás előtt a levesbe tesszük,és puhára főzzük.A zsemlemorzsát és a tejszínt a forró húslevesbe kikeverjük,s néhány percig főzzük míg sűrű nem lesz.
Sóval, Borssal,csípős tormát is tehetünk a hús levébe.
4.
A húst szeletekre vágjuk,a zöldségekkel díszítjük, petrezselyemmel megszórjuk.A hússzeleteket a (levessel felöntve) lefagyasztjuk.
Hozzávalók: 4 személyre!!
800 g marhafelsál
1 csomag zöld-fűszer
( petrezselyem, kakukkfű,lestyán,zellerzöld, póréhagyma,babérlevél,só)
4 sárgarépa
2fej vöröshagyma
1 szál póréhagyma
4 evőkanál apróra vágott petrezselyem.
A tormakrémhez:
50 g zsemlemorzsa
1/8 l húsleves
1/8 l tejszín
ízlés szerint só és fehérbors
1 csipetnyi cukor
reszelt torma
Jó étvágyat!
Ajánlom mindenki figyelmébe ezt az oldalt!
2010. július 10., szombat
Marhahús hideg tormakrémmel
Bejegyezte: Rékamanó dátum: 15:58:00
Címkék: Marhahús hideg tormakrémmel
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése