2010. július 9., péntek

Őszibarackos fagylalttorta

Elkészítése:
1.
Az őszibarackot lecsöpögtetjük a levét addig főzzük, amíg1,25dl-re csökken.A zselatint hideg vízbe áztatjuk,majd kinyomkodjuk.Az őszibarackot levében feloldjuk és kihűtjük
2.
A piskótát készen vesszük, de magunk is megsüthetjük.Egy nyitható tortaformába fektetjük.A piskótára helyezzük az őszibarackokat,12 részt hagyva a szeleteléshez.
3.
A vaníliafagylaltot a hűtőszekrényben kissé felengedjük,egy hűtött tálban kikeverjük,és a kihűlt őszibaracklevét hozzáadjuk. A krémet az őszibarackokra töltjük, lesimítjuk és lehűtjük.
4.
A mandula szeleteket megpirítjuk.A tejszínt a cukorral felverjük,és 12 rózsát nyomunk a torta tetejére.A mandulával és a gyümölccsel díszítjük.
Hozzávalók 12 személyre:
750 g konzerv őszibarack
6 lap zselatin
1 vékony piskóta
300 g vaníliafagylalt
2 evőkanál vékony lapocskákra vágott mandula
2,5 dl tejszín
30 g cukor

Elkészítési idő:35 perc
Hűtés:20+120perc
Díszítés:15 perc

0 megjegyzés:

 
A blogban található összes fotót és bejegyzést bármilyen módon felhasználni a forrás megjelölése nélkül, a szerző engedélye és írásos beleegyezése nélkül TILOS!!!! Megsértése jogi következményeket von maga után.