Elkészítése:
1.
Az őszibarackot lecsöpögtetjük a levét addig főzzük, amíg1,25dl-re csökken.A zselatint hideg vízbe áztatjuk,majd kinyomkodjuk.Az őszibarackot levében feloldjuk és kihűtjük
2.
A piskótát készen vesszük, de magunk is megsüthetjük.Egy nyitható tortaformába fektetjük.A piskótára helyezzük az őszibarackokat,12 részt hagyva a szeleteléshez.
3.
A vaníliafagylaltot a hűtőszekrényben kissé felengedjük,egy hűtött tálban kikeverjük,és a kihűlt őszibaracklevét hozzáadjuk. A krémet az őszibarackokra töltjük, lesimítjuk és lehűtjük.
4.
A mandula szeleteket megpirítjuk.A tejszínt a cukorral felverjük,és 12 rózsát nyomunk a torta tetejére.A mandulával és a gyümölccsel díszítjük.
Hozzávalók 12 személyre:
750 g konzerv őszibarack
6 lap zselatin
1 vékony piskóta
300 g vaníliafagylalt
2 evőkanál vékony lapocskákra vágott mandula
2,5 dl tejszín
30 g cukor
Elkészítési idő:35 perc
Hűtés:20+120perc
Díszítés:15 perc
Ajánlom mindenki figyelmébe ezt az oldalt!
2010. július 9., péntek
Őszibarackos fagylalttorta
Bejegyezte: Rékamanó dátum: 17:09:00
Címkék: Őszibarackos fagylalttorta
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése