Hozzávalók:
Pörköltnek való hús
5-6 vörös hagyma
1 lila hagyma
3 gerezd fokhagyma
2 paradicsom és egy paprika fele
1 tubus pörkölt ízesítő
1 tubus csemege arany
Só,pirospaprika,és bors
és még
Major Anna:) petrezselyem, Oregáno
Ízlés szerint,
adagolva
Elkészítése:
A hagymákat összevágom, és egy tálkába félre teszem míg a zsír felolvad addig sem vagyok tétlen, előkészítek mindent magam mellé. Amint a zsír felolvadt, beleszórom óvatosan a hagymát elkeverem és közben a fokhagymát is megtisztítom és már teszem is a hagymához összekeverem . Kicsit később teszek hozzá egy kevés Major Annát és Oregánot, petrezselymet,leveszem a tűzről és hozzáadom a sót és a pirospaprikát a borsot,pörköltkrémet,piros aranyat és összekeverem. Kis vizet adok hozzá és főzőm úgy 20 percig, néha meg keverem.addig a húst meg tisztítom és meg mosom, és felvágom apró kockákra.Ha minden jól megy 20 perc alatt egy jó szaftot kaptunk, és lehet beletelni a húst. Az újra forrástól számítva még 20 percig főzöm vagyis amíg szét nem esik a hús,Apu erre csak azt szokta mondani amíg lenem fő a csontról közben hozzá adom a paradicsomot és a paprikát. készre főzőm és nokedlit készítek hozzá és uborkával tálalom.
Ajánlom mindenki figyelmébe ezt az oldalt!
2010. február 20., szombat
Pörkölt ahogy.....
Bejegyezte: Rékamanó dátum: 14:12:00
Címkék: Pörkölt ahogy én készitem el
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Nagyon jó hétvégét kívánok neked. Puszi!!!
Köszönöm Gabriella neked is :)
puszi
Megjegyzés küldése