2010. november 22., hétfő

Rum-golyó

Hozzávalók KB: 60 darabhoz

Tésztához:
4 tojás(közepes méretű)
100g porcukor
1 tasak.Dr. Oetker Bourbon
vaníliás cukor
100g búzaliszt
20g kakaó(cukrozatlan)
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
Ezenkívül:
100g étcsokoládé
125ml rum
100g narancs vagy barack -lekvár
A mázhoz:
2 tasak: Dr. Oetker Tortabevonó ét prémium
Dr. Oetker Decor Gyöngy selyem vagy Dr. Oetker Csoki Drazsé


Elkészítés :
A tepsit(30x40 cm) sütőpapírral kibéleljük majd a sütött előmelegítjük vajat az étcsokoládéval gőz fölött megolvasztjuk.A tojást a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán habosra keverjük,majd fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a vanillincukort,és további 2 percig keverjük.Lisztet a sütőporral és a kakaóval elkeverjük, a masszához adjuk( szitáljuk) és sima tésztává keverjük.Majd a tésztát a tepsibe töltjük,a tetejét elsimítjuk és a sütő középső részébe tesszük,és megsütjük.
A megsült süteményt a sutőrácsra kitesszük és hagyjuk kihűlni.Addig az étcsokoládét gőz fölött megolvasztjuk,majd a kihűlt tésztát egy keverőedénybe jól összemorzsoljuk majd hozzáadjuk a rumot ,a a lekvárt, és a csokoládét, ezután konyhai robotgéppel jól összedolgozzuk. A masszát 1 órára hűtőbe tesszük,majd a masszából diónyi golyókat formázunk, és ismételten 1 órára megint hűtőbe tesszük.
A tortabevonókat a tasakon lévő használati utasítást követve megolvasztjuk. A golyókat a mázba mártjuk,majd a sütőpapírra fektetjük majd még azonnal a máz megszilárdulása előtt Dr. Oetker Decor Gyönggyel vagy Dr. Oetker Csoki Drazséval Díszítjük!!

Alsó és felső sütéshez:kb:200c (előmelegítve)
Légkeveréses:kb:180c (előmelegítve)
Gáz:3-4 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő:kb 10 perc
Tipp
Ha jól zárható dobozba tesszük egy-két hétig is eltárolható !
Jó étvágyat

13 megjegyzés:

Gabriella írta...

Már megint milyen egyszerüt és finomat alkottál. Dobjál csak egy párat.. imádom a rumos dolgokta.

Persze a lányok miatt ilyesmit már nem csinálok. :-(((

Gizi írta...

Szia Réka!
Húúú, de guszta golyókat alkottál. Nagyon jó kis recept, régebben én is sokszor csinálta, de valahogy elfelejtetett. Köszi hogy eszembe juttattad.
Olvastam, hogy nem voltál valami jól, és még a fejed is fájt. Jobbulást kívánok!!! (én 4 napig szenvedtem a fejfájástól)
Puszillak

írta...

Szia Gabriella!
Hát persze,hogy küldök párat neked belőle. :))
puszi

írta...

Szia Gizi!
nagyon szívesen:))
Sajnálom de már jobban vagy ugye?
Igen jól olvastad mostanában egyre többször nem vagyok jól sajnos:(( és még nem javult minden este iszonyatosan fáj a fejem:((
puszi:)

Ami írta...

Ebből én is kérnék :)

írta...

Hát persze Ami,már küldöm is:))

szandi írta...

Szia Réka!
Segíts kérlek!!!Lehet hogy én vagyok csak figyelmetlen,de a recept nem említi mennyi vajat kell mennyi étcsokival gőz felett felolvasztani.Csak annyi étcsokit ir amit bele kell rakni.
Annyira tuti ez a recept nekem KEEEELLLLL!
köszi

írta...

Szandi: 100g Vajat elvisel, de rakhatsz7 kevesebbet vagy többet ez már tőled függ.Csak azért a csoki több legyen persze:)
Üdvözöllek a blogban:)
Réka

szandi írta...

Nagyon szépen köszönöm a gyors választ aranyos vagy. Jó az oldalad.
Puszi

írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
írta...

Nagyon szívesen Szandi:))
..és köszönöm!!
Puszillak

Boglárka írta...

Szia Réka!
Klassz ez a recept, csak kár, hogy egy az egyben a Dr. Oetker füzetből,és így nem derül ki itt sem, hogy miért kell már az elején felolvasztani a csokit, ha nem az alap-tésztába kell beletenni?!
Sokat agyaltam rajta, végül nem is sütöttem meg -de szeretném.
Te ezt hogyan oldottad meg?
Köszi!

írta...

Szia!
A vajas étcsokoládé belemegy a tésztába, a többi anyaggal együtt. A masszába kell. A tésztához fel van sorolva mi kell, és ott van az étcsoki is. A máz az más kérdés.Ahhoz tortabevonó kell.
De amúgy az hibám hogy nem így írtam le.

 
A blogban található összes fotót és bejegyzést bármilyen módon felhasználni a forrás megjelölése nélkül, a szerző engedélye és írásos beleegyezése nélkül TILOS!!!! Megsértése jogi következményeket von maga után.