2011. január 27., csütörtök

Málnadzsemes linzer

Hozzávalók:
20 dkg vaj vagy margarin
18 dkg kristálycukor
1 1/2 kk szódabikarbóna
25 dkg finom liszt
ez úgy kb:25 db-z elegendő
Töltelék:
1-2 dkg málnadzsem


Elkészítés
Először is a sütött előmelegítjük úgy 180c-ra majd a vajat vagy a margarint serpenyőben óvatosan világosbarnára pirítjuk,majd hűlni hagyjuk.Figyeljük a hőmérsékletre,nehogy a zsiradék túl sötét legyen.
A cukrot vajhoz vagy a margarinhoz adjuk, és habosra kikeverjük majd a szódabikarbónát és a lisztet óvatosan összekeverjük , és a cukros zsiradékhoz adjuk jól összedolgozzuk.
A kikevert tésztából 50 db kis golyót formázunk, és ez után a golyókat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk,majd a kezünkkel finoman ellapítjuk.
A sütő középső rácsára helyezzük és 10-15 perc alatt készre sütjük majd hagyjuk kihűlni.
Végül az apró süteménydarabkákat a málnadzsemmel egymáshoz ragasztjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

2 megjegyzés:

Gizi írta...

Nagyon finom lehet ez a linzer. Így még nem sütöttem, de kifogom próbálni.puszi

Rékamanó írta...

:))
Szép napot kívánok neked!

 
A blogban található összes fotót és bejegyzést bármilyen módon felhasználni a forrás megjelölése nélkül, a szerző engedélye és írásos beleegyezése nélkül TILOS!!!! Megsértése jogi következményeket von maga után.