2011. január 21., péntek

csirke pöri:))

Délután mikor Peti haza ért az oviból elmentünk a boltba, és bevásároltunk a hétvégére.

Mikor hazaértünk neki is álltam a főzésnek, először gyorsan össze vágtam a 4 hagymát majd egy kevés olajon elkezdtem aranybarnára pirítani. Addig a húst megszabadítottam a bőrétől és bepácoltam, mikor ezzel kész lettem már a hagyma is jó volt így levettem a tűzről majd sóztam, tettem rá: pirospaprikát (házi készítésű),bors,szurokfű,majoránna, és még egy kevés fehér bors. összekevertem és felöntöttem egy kevés vízzel majd vissza tettem a tűzre és úgy 20-25 percig hagytam hagy forrjon és amikor már a hagyma jól elfőtt bele tettem az előre bepácolt húst és készre főztem, akarom mondani amíg a hús szét nem eset.:)) És hát közben mikor már a hús félig puha volt meg csináltam hozzá a tarhonyát is: egy kicsi olajban megpirítottam majd felöntöttem bő vízzel és 20 percig főztem néha megkevergettem és végül leszűrtem, egy időbe vele el is lehetett zárni a pörit is.
Nem rég lettem készen vele!!
Nagyon szép estét jó pihenést és szép jó éjszakát kívánok mindenkinek.

4 megjegyzés:

Gizi írta...

Nagyon finomat főztél, szeretem a csirke pörit.:)

Hogy vagy drága Réka? Olvastam hogy beteg lettél, jobbulást kívánok. Vigyázz magadra, jól öltözzél fel ha kimész, mert megint jön a hideg idő.
Szép és pihenős hétvégét kívánok!!Puszi

írta...

Köszönöm Gizi:))

Hát ugy néz ki felfáztam nem is kicsit:(( Nem mozdulok az ágyból csak ha nagyon muszáj.
mindenem fáj. Neked is szép hétvégét és pihenj sokat puszi.

Gabriella írta...

Ezt nagyon gusztusosan irtad le! Szep hetveget neked is!!!

írta...

:$
Köszönöm Gabriella!

 
A blogban található összes fotót és bejegyzést bármilyen módon felhasználni a forrás megjelölése nélkül, a szerző engedélye és írásos beleegyezése nélkül TILOS!!!! Megsértése jogi következményeket von maga után.