2009. december 16., szerda

Karácsonyi teacukor

Hozzávalók:
100g porcukor
1db Dr.Oetker Bourbon Vaníliarúd
kb:4 teáskanál víz
Elkészítés:
Egy tálcára sütőpapírt teszünk.
Elkészítés:
A cukrot és a vaníliarúd kikapart belsejét
egy keverőedénybe tesszük.Hozzáadunk
kb. 4teáskanál vizet,és jól elkeverjük úgy,hogy sima,sűrű masszát kapjunk.A masszát a sütőpapírra töltjük(kb.1cm magasságú legyen),és egy kanál segítségével jól megnyomkodjuk.Különböző kiszúróformákkal karácsonyi motívumokat
szaggatunk.
FONTOS:
Lehetőség szerint lekerekített
formákat használjunk,a helyes formákból
később nehéz eltávolítani a masszát.
A szaggatás során kicsit mozgassuk meg
a kiszúróformát.
Ne emeljük fel rögtön,hanem óvatosan távolítsuk el belőle a kiszúrt motívumokat.Mindig tiszta kiszúróformával dolgozzunk tovább.A motívumokat legalább 4 napig hagyjuk száradni.
Elkészítési idő:
kb.8-10perc!!

6 megjegyzés:

Yasmine írta...

Micsoda remek kis recept! Nagyon ügyes vagy! Puszillak :)

írta...

Szia Yasmine
Köszönöm :))
Hogy vagy?
..és a gyerekek jól vannak,gondolom várják a karácsonyt?

írta...

jajj a "puszi" lemaradt
:))

Gizi írta...

Szia Réka!
Köszönöm a teát, és a saját készítésű cukorral sokkal finomabb!!
Szép estét!!!Puszi

írta...

Szia Gizi!
Őrülök ha ízlett a tea, nagyon szívesen remélem még meleg volt, mert nagyon hideg van..Nálatok is esik a hó?Neked is szép estét...puszi

Judith írta...

Szia Reka! Most talaltam ra a blogodra, nagyon tetszik ez a teacukor recept. Jo otlet igy kedveskedni vendegeknek... viszem az otletet! Koszi!

 
A blogban található összes fotót és bejegyzést bármilyen módon felhasználni a forrás megjelölése nélkül, a szerző engedélye és írásos beleegyezése nélkül TILOS!!!! Megsértése jogi következményeket von maga után.