2010. október 20., szerda

Szőlős kosárka

Ez a rendkívül mutatós gyümölcsös tésztakosár,nem csak a délutáni kávézáshoz finom,hanem főétel után is kitűnő desszert is lehet.
Hozzávalók:12 darabhoz

1 cs. 12 lapos rétestészta
10 dkg olvasztott vaj
3 tojás



8 dkg cukor
1 cs. vanillin cukor
1 csipet só
20 dkg sovány tehéntúró
1 ek. tojás- vagy vanílialikőr
8 dkg finomliszt
10 dkg fehér szőlő
10 dkg piros szőlő
és némi porcukor a díszítéshez

Elkészítése:
A tésztalapokat 2-2 darabra vágjuk,így 24db négyzetet kapun.Vajjal megkenjük,és kettőt-kettőt egymásra fektetünk.Két mélyedéssekkel ellátott tepsit vagy 12 muffin formát kivajazunk,majd dupla tésztával kibéleljük.A tészta szélei lazán lelógnak.A sütőt 200c-ra előmelegítjük,majd a tojásokat a cukorral,és a vanillin cukorral habosra verjük a sót is adjuk hozzá.A burgonyanyomón áttört túrót,likőrt és a lisztet hozzáadjuk és simára keverjük.A túrós masszáböl2-2 evőkanálnyit a tésztába töltünk,a szőlőt megmossuk, és konyhai papírtörlővel leitatjuk a fölösleges nedvességet.Ha ezzel megvagyunk, a szőlőt vegyesen a túróra halmozzuk,majd a tepsit vagy a m,formát a sütőbe rakjuk, úgy 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.A formából óvatosan vegyük ki és hagyjuk kihűlni.
Porcukorral megszórjuk,és már tálalhatjuk is.
Jó étvágyat!!


0 megjegyzés:

 
A blogban található összes fotót és bejegyzést bármilyen módon felhasználni a forrás megjelölése nélkül, a szerző engedélye és írásos beleegyezése nélkül TILOS!!!! Megsértése jogi következményeket von maga után.