2010. október 2., szombat

Villámgyors torta

Mikrohullámú sütőben hamar elkészíthető!!

Hozzávalók:8 szelethez!
15 dkg mogyoró
12,5 dkg vaj vagy margarin
20 dkg porcukor
15 dkg zabliszt
Töltelékhez:
3 dl tejszínhab
1-2 kk porcukor
Díszítés:
fahéj
Kellékek:
sütőpapír

Elkészítése:
1.A torta rétegeinek elkészítésével kezdjük.A mogyorót ledaráljuk,vagy apró darabokra(de NEM túl finomra) vagdossuk.
a vajat vagy a margarint lefedett edényben mikróban legmagasab fokozaton felolvasztjuk.Az őrölt mogyorót a cukorral, a zabliszttel és a vajjal vagy is a margarinnal összekeverjük.Három sütőpapírral tányér segítségével egy-egy kb: 20 cm-s átmerőjű kört rajzolunk.A mogyoró masszát három egyenlő részre elosztjuk,majd a körökre tesszük és vékonyra elegyengetjük.
MAJD EZ UTÁN!!
A torta rétegeket mikróban közepes fokozaton egyenként kb: 5 percig sütjük.
A tölteléket elkészítése:
A tejszínhabot kemény habbá verjük, a fahéjjal és a cukorral ízesítjük ez után a rétegeket a habbal megtöltjük,majd a torta tetejére is tejszínhabot simítunk. Díszítésnek egy kevéss fahéjjal megszórjuk
Azonnal tálaljuk!!

A ropogós tésztarétegeket mással is megtölthetjük,amit éppen a kamrában találunk,például:lekvár,vagy pudinggal.

5 megjegyzés:

Ami írta...

Klassz, tényleg gyors ! :)

írta...

...és nagyon finom:)))

Névtelen írta...

A mogyoró 15 dkg, ugye? Gondolom a 15 kg elírás. Vagy csak nagy a család?

írta...

Igen én írtam roszul15 dkg mogyoró!:)Bocs

írta...

Már ki javítottam!!!

 
A blogban található összes fotót és bejegyzést bármilyen módon felhasználni a forrás megjelölése nélkül, a szerző engedélye és írásos beleegyezése nélkül TILOS!!!! Megsértése jogi következményeket von maga után.