Mikrohullámú sütőben hamar elkészíthető!!
Hozzávalók:8 szelethez!
15 dkg mogyoró
12,5 dkg vaj vagy margarin
20 dkg porcukor
15 dkg zabliszt
Töltelékhez:
3 dl tejszínhab
1-2 kk porcukor
Díszítés:
fahéj
Kellékek:
sütőpapír
Elkészítése:
MAJD EZ UTÁN!!1.A torta rétegeinek elkészítésével kezdjük.A mogyorót ledaráljuk,vagy apró darabokra(de NEM túl finomra) vagdossuk.
a vajat vagy a margarint lefedett edényben mikróban legmagasab fokozaton felolvasztjuk.Az őrölt mogyorót a cukorral, a zabliszttel és a vajjal vagy is a margarinnal összekeverjük.Három sütőpapírral tányér segítségével egy-egy kb: 20 cm-s átmerőjű kört rajzolunk.A mogyoró masszát három egyenlő részre elosztjuk,majd a körökre tesszük és vékonyra elegyengetjük.
a vajat vagy a margarint lefedett edényben mikróban legmagasab fokozaton felolvasztjuk.Az őrölt mogyorót a cukorral, a zabliszttel és a vajjal vagy is a margarinnal összekeverjük.Három sütőpapírral tányér segítségével egy-egy kb: 20 cm-s átmerőjű kört rajzolunk.A mogyoró masszát három egyenlő részre elosztjuk,majd a körökre tesszük és vékonyra elegyengetjük.
A torta rétegeket mikróban közepes fokozaton egyenként kb: 5 percig sütjük.
A tölteléket elkészítése:
A tejszínhabot kemény habbá verjük, a fahéjjal és a cukorral ízesítjük ez után a rétegeket a habbal megtöltjük,majd a torta tetejére is tejszínhabot simítunk. Díszítésnek egy kevéss fahéjjal megszórjuk
Azonnal tálaljuk!!
A ropogós tésztarétegeket mással is megtölthetjük,amit éppen a kamrában találunk,például:lekvár,vagy pudinggal.
5 megjegyzés:
Klassz, tényleg gyors ! :)
...és nagyon finom:)))
A mogyoró 15 dkg, ugye? Gondolom a 15 kg elírás. Vagy csak nagy a család?
Igen én írtam roszul15 dkg mogyoró!:)Bocs
Már ki javítottam!!!
Megjegyzés küldése