Hozzávalók:4 személy részére.
50 dkg csiperkegomba
50 dkg burgonya
20 dkg füstölt szalonna
só
Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük,majd meghámozzuk, és karikára vágjuk.Előkészítünk négy nagyobb alufólia lapot,kibéleljük hajszálvékony szalonnaszeletekkel, majd mindegyikre rakunk 1-1 réteg főtt burgonyát.A gombát megtisztítjuk,a kalapját függőlegesen bevágjuk, belsejét megfűzzük 1 szelet szalonnacsíkkal, majd a gombákat felfelé fordítva elosztjuk a burgonya tetején.A fóliát becsomagoljuk és hűtőbe téve két órán át pihentetjük.A kiránduláson izzó parázs fölé tolt rostélyon 20 perc alatt készre sütjük.
Elkészítési idő: úgy 50 perc+ 2 óra kell a pihentetéséhez!
Savanyúsággal,és fehér szőlő szörppel kínáljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése